2 thoughts on “Kommentarer

 1. HVALP MED START VANSKELIGHEDER…

  Med mere end 20 års erfaring som hundeejere… tænkte vi ikke at det ville blive et problem at anskaffe en lille ny hvalp.

  AYA – en lille Formel 1hvalp fra et staldopdræt, skulle dog vise sig at være noget noget mere krævende end vi nogen sinde havde forestillet os.

  AYA – var ikke socialiseret, havde ikke set andet end indersiden af en griseboks i stalden. Hun var foderet fint, men havde ikke haft nogen mulighed for at komme ud og væk fra sine søskende. Eneste aktivitet var bid og flugt fra hinanden på meget få kvadratmeter.

  Vi havde ikke overvejet hvilke konsekvenser, det ville få for hvalpen…den var så sød,rolig og kælen når vi tog den op. Den var ikke den vildeste i kuldet og heller ikke den tilbagetrukne. Vi besøgte den flere gange og hentede den 8 uger gammel.

  Hvalpen var rædselsslagen for alt! Den fik ro og mulighed for at vende sig til “den store favre verden” over hele sommerferien (12 uger) Men glæden ved anskaffelsen af AYA var ikke som ventet. Vores lille hund kunne ikke falde til ro og aktivering fik hende kun til at stresse endnu mere – hun bed i alt og alle, langt mere end nogen af vores andre hvalpe havde gjort. Hun krævede fuld opmærksomhed døgnet rundt. (Sov kun få timer)

  AYA viste tydelige tegn på stress og angst og vi var med det samme klar over at opgaven krævede professionel hjælp og vi kontaktede derfor LINDA fra Adfærdsklinikken.

  LINDA tilbød at komme i vores hjem, hvor hvalpen var (mest) tryg. Det viste sig at AYA skulle opdrages modsat vores andre hvalpe – AYA skulle lære at falde til ro, noget hun ikke havde haft mulighed for i de første 8 leveuger. Alle de råd og den vejledning vi fik – gav pludselig mening…det var bare så meget anderledes end vi har opdraget vores andre hunde.

  LINDA sammensatte et program, der passede lige nøjagtig til AYAs behov og samtidig nogle mål, der som ejer var rimelige at nå at arbejde med til næste besøg. Fortvivlelse blev med få besøg vendt til håb…
  Tanken om at opgive AYA lå langt væk, men AYA var så tidskrævende at det meste af familien havde sagt fra. Men intensiv træning og gode råd fra LINDA vendte situationen for os som ejere og vi kunne begynde at se forandringer fra uge til uge.

  Efter endt forløb over ca 2 måneder, var AYA afrettet så meget at vi var foran programmet som LINDA havde udarbejdet. AYA var ikke længere bange for at gå tur, hun kunne se andre hunde uden at løbe væk, hun stoppede med at ødelægge vores inventar, kunne slippe ting på kommando, falde til ro og har lært mange andre ting.

  LINDA har en udstrakt tålmodighed, hun optræder venligt og imødekommer de individuelle behov både for dyr og ejere. LINDA har ud over træning i hjemmet stået til rådighed med support via mail, hvis der var behov for at korrigere træning eller mål undervejs i programmet.

  Jeg kan medgive LINDA den bedste anbefaling!

  AYA er i dag 8 måneder – den skønneste hund vi kunne tænke os. Hun har ingen problemer af nogen art – men kunne godt lære at gå pænere i snor, så det tager vi op engang i foråret sammen med LINDA 🙂

  TAK FOR RIGTIG GOD HJÆLP MED VORES HUND!
  AYA og familie

 2. Da jeg i efteråret fik min lille labradorhvalp Matilda, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at valget af Adfærdsklinikken og Linda som hvalpetræner var det helt rigtige. For mig var det perfekt, at Linda kunne møde os på fleksible tidspunkter og i vores eget hjem – det er jo her, Matilda færdes til dagligt og derfor her, hun skal lære at “opføre sig ordentligt”.

  Linda er overordentligt sød – både mod menneske og hund. Desuden er hun super pædagogisk og der er ikke så meget “hokus pokus”. Med det mener jeg, at hendes råd er enkle at følge for både hund og menneske. Hun er god til at sætte sig ind i sine klienters behov og som jeg ser det, har hun et særligt godt blik for forholdet og dynamikken mellem hunden og ejeren. Noget, der ligeledes har været vigtigt for mig, har været Lindas opmuntring undervejs. Det er jo ikke altid, Matilda makker ret, men Linda er god til at minde mig om, at det er en proces, der tager tid og kræver tålmodighed. Man behøver med andre ord ikke være nervøs for skældud og løftede pegefingre, når man arbejder med Linda. Hun har blik for de helt særegne udfordringer, den enkelte hundeejer har, og hun er altid klar med ros, opmuntrende smil og en befriende latter.

  Det er svært ikke at blive i godt humør oven på en times træning – når man som ny hundeejer får mere viden om sin hvalp, har man endnu større glæde ved at eje en hund, fordi man får mere selvtillid og større indblik i, hvad den lille størrelse egentlig tænker og har brug for.

  Matilda og jeg har netop afsluttet den indledende hvalpetræning, men har sikret os, at samarbejdet med Linda fortsætter i 2015. Her skal fokus rettes mod at lære at gå pænt i snor og både Matilda og jeg glæder os til at trave med Linda i de nordfalsterske skove. Det bliver helt sikkert både hyggeligt og lærerigt.

  Jeg kan kun give Linda mine varmeste anbefalinger – det samme kan Matilda.

  🙂 Marie

Der er lukket for kommentarer.